Duurzaamheid

de paradox, de parabel en de parallax

De sprekers

Ontdek onze selectie absolute experts & inspiratoren

Karine Van Doorsselaer

De rol van ecodesign in de circulaire economie

Met een ontembare passie voor het bevorderen van milieuvriendelijke productinnovatie deelt Karine op inspirerende wijze en rechttoe rechtaan een aantal van haar inzichten en zet ze jou aan tot handelen. Duurzaamheid start bij het prille begin van het idee en het bewust kiezen van materialen, maar ook bij de aankoop ervan. Er ligt niet alleen een grote verantwoordelijkheid bij de industrie maar evenzeer bij de consument. Haar boek “Klimaatbewust consumeren, maak zelf het verschil” verduidelijkt dat helder en staat vol praktische tips. Karine Van Doorsselaer is docente Materialenleer en Ecodesign aan de opleiding Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen, waarbij ze de toekomstige ontwerpers wegwijs maakt in de wereld van de materialen en hoe ze producten op een milieuverantwoorde manier kunnen ontwerpen.

Koen Timmerman

Hoe laat ik groepen duurzaam handelen

Stap in de duurzame toekomst van Brugge met Koen Timmerman, de visionaire leider van ‘BruggeNaarMorgen’, het klimaatplan van de Stad Brugge. Koen is één van de drijvende krachten achter het streven naar een klimaatneutraal en klimaarobuust Brugge, met o.a. het doel om de CO2-uitstoot tegen 2030 te halveren.  Brugge is ondertussen de allereerste centrumstad die door de VN erkend als SDG pioneer. Ontdek hoe hij inspirerend leiderschap toont en gemeenschappen mobiliseert om een duurzame en groene toekomst voor Brugge te realiseren.

Niki De Schryver

Hoe onderscheiden we duurzamere mode van greenwashig in steden en landen

Betreed de wereld van duurzame mode met Niki de Schryver, een gedreven ondernemer die de mode-industrie wil transformeren. Met COSH! biedt ze steden, winkels en consumenten de kracht om bewust en duurzaam te winkelen, waardoor ze bijdragen aan een ethische en verantwoorde mode-industrie. Laat je inspireren door haar visie en haar inzet voor een duurzame mode-industrie die het verschil maakt.

MODERATOR

Stef Dehullu

Stef Dehullu (De Duiven van Gerard) smult van de boeiende verhalen van mensen, bedrijven en organisaties. Die verhalen helpt hij vertellen als spreekcoach, journalist, copywriter en podcaster.

Als ervaren presentator-moderator is hij de facilitator die de sprekers en andere gasten laat schitteren.

28.03.2024

Met de marketing support van